Gemeente Maastricht helpt marktondernemers met ZES

Gepubliceerd op 22 september 2022

Vanaf 1 januari 2025 voert Maastricht Zero Emissie Stadslogistiek (ZES) in. ZES betekent de invoering van een zero-emissiezone in Maastricht. Voor bestel- en vrachtauto’s die CO2 uitstoten is de binnenstad dan niet meer zomaar toegankelijk. Dat is goed voor het klimaat, onze gezondheid, de leefbaarheid van de binnenstad en op die manier ook voor de economische vitaliteit. Tegelijk heeft het ook gevolgen voor de marktondernemers van Maastricht.

Op initiatief van CVAH afdeling Limburg organiseert de gemeente Maastricht speciaal voor de Maastrichtse marktondernemers die meer willen weten over Zero Emissie Stadslogistiek (ZES) en wat het voor hen betekent. De gemeente wil belangstellenden graag bijpraten en het gesprek aangaan over waar marktondernemers zoal tegen aan zullen lopen. Tegelijkertijd wil de gemeente samen met de marktondernemers nadenken over mogelijke oplossingsrichtingen. Maar ze horen vooral graag hoe zij marktondernemers kunnen helpen om tijdig voor te bereiden. Als individuele ondernemer en als ondernemers in de Ambulante Handel.

CVAH-voorzitter Louise Wesselius noemt het initiatief van de CVAH afdeling Limburg en de inzet van de gemeente Maastricht een goed voorbeeld hoe het kan en vooral hoe het eigenlijk moet. "We moeten natuurlijk doen wat goed is voor het klimaat, onze gezondheid en de leefbaarheid van de binnenstad. De weg er naar toe kan echter alleen als we de zelfde routekaart hebben. De gemeente Maastricht heeft oog voor deze problematiek. Ik ben er dan ook van overtuigd dat er goede haalbare oplossingen uit voortkomen." 

De uitnodiging voor de marktondernemers van Maastricht