De CVAH is er voor u

Goed uitgevoerd personeelsbeleid leidt ertoe dat uw medewerkers optimaal inzetbaar zijn en hun kennis en vaardigheden blijven ontwikkelen. En dat heeft een directe weerslag op de kwaliteit van uw onderneming. CVAH kan u hierbij helpen.

De CVAH helpt marktondernemers op het gebied van personeelsbeleid met:

Arbo en Verzuim

De Arbowet (Arbeidsomstandighedenwet) is er helder over: iedere werknemer heeft recht op een veilige en gezonde werkplek. Deze wet geldt voor zowel werkgevers als werknemers en moet de gezondheid, veiligheid en het welzijn op het werk vergroten. Als werkgever bent u hiervoor verantwoordelijk, maar ook uw werknemers hebben plichten.

Arbeidsomstandigheden

Er zijn veel aspecten die samen de kwaliteit van de arbeidsomstandigheden bepalen en kunnen vergroten. Speciaal daarvoor is de ‘Handig’ arboinstructiewaaier ontwikkeld. Een waaier waarin praktische tips worden gegeven voor werkgevers én werknemers om te werken aan een gezond, veilig en goedlopend bedrijf.  Er is ook een arbocatalogus voor de ambulante handel. Deze arbocatalogus beschrijft hoe ambulante handelaren kunnen voldoen aan voorschriften uit de Arbowet- en regelgeving. Deze arbocatalogus is bestemd voor al diegenen die vanwege bedrijfsuitoefening markten bezoeken dan wel solitaire standplaatsen innemen.
Arbeidsomstandigheden maken ook onderdeel uit van de RI&E.

Verzuim

Verzuim is heel vervelend, voor de werknemer, maar ook voor u. Hoe u met verzuim om moet gaan, is grotendeels vastgesteld in de ‘Wet Verbetering Poortwachter’. Deze wet vraagt van u een actieve aanpak om uw werknemer zo snel mogelijk aan het werk te kunnen laten gaan. Zowel u als uw werknemer moeten aan een aantal eisen voldoen. Via deze link kunt u alles nog eens rustig nalezen.

NEEM CONTACT OP

Werving en Selectie

Nieuwe personeelsleden worden in de ambulante handel vaak via de eigen contacten geworven. Als dat klikt, dan is het mooi. Het pakt ook wel eens verkeerd uit, bijvoorbeeld als de nieuwe werknemer toch niet in het profiel past. Met disfunctioneren als gevolg. U moet hem of haar dan ontslaan. Dat kan de relatie onder druk zetten.

Hoe kunt u personeel werven?

Met een simpele personeelsadvertentie in bijvoorbeeld het huis-aan-huis blad van de regio waar u een werknemer zoekt. In deze advertenties heeft u weliswaar weinig tekst tot uw beschikking, maar ze zijn toch vaak effectief.

In opkomst is ook het inzetten van Social Media voor de werving van personeel. Heeft u bijvoorbeeld al een bedrijven Facebook pagina, dan kunt u mooi een bericht gebruiken om de geschikte kandidaat te zoeken.

Online zijn er diverse zoekmachines waar kandidaten naar werk zoeken: Indeed (basis is gratis), Jobbird (basis is gratis), Nationale vacaturebank (niet gratis),

Daarnaast kunt u een vacature ook aanmelden via het UWV, of via uw gemeente.

Speciaal voor u heeft CVAH ook een vacaturesite ontwikkeld. Daar kunt u ook gratis een oproep plaatsen.

Tips voor een goede personeelsadvertentie

  1. Denk goed na wat voor type kandidaat u voor de functie zoekt.
  2. Vertel waarom die kandidaat juist bij u moet werken en niet bij de concurrent. Wat onderscheidt u van de rest?
  3. Probeer aan te sluiten bij de taal van uw doelgroep. Gebruik geen vaktermen.
  4. Wat heeft u te bieden: stel uw doelgroep centraal en leg hier de nadruk op. Zorg voor een concrete en enthousiasmerende omschrijving van verantwoordelijkheden en/of taken.
  5. Vermijd clichés zoals flexibel, gemotiveerd, geen negen-tot-vijf mentaliteit enz. Kandidaten haken hierop af. Licht ze toe als ze echt belangrijk zijn.
  6. Wees kort en bondig, zorg ervoor dat de advertentie leesbaar blijft.
  7. Vermeld het beschikbaar aantal uren. Als het om een parttime functie gaat, noem dit dan ook. Veel mensen zoeken online op ‘parttime’.
  8. Laat geen voorkeur voor leeftijd en of geslacht blijken in de advertentie. U onderscheidt zich positief als u een open benadering heeft tegenover potentiële kandidaten.
  9. Zorg ervoor dat het gelikt uitziet!