Gratis online training 'Dementie vriendelijk'

Dementievriendelijk op de verkoopplaats

Mensen met dementie willen graag zo lang mogelijk zelf hun dagelijkse boodschappen doen. Als verkoper kun je hen dus tegenkomen.

Doe de gratis online training, zodat je hen goed kunt helpen.

Logo-SDV_2.png

Waarom Samen dementievriendelijk?

In Nederland leven naar schatting 270.000 mensen met dementie. Omdat we steeds ouder worden, stijgt dat aantal in 2040 naar 550.000. Mensen leven gemiddeld acht jaar met dementie, waarvan de eerste zes jaar thuis. Wij willen de komende jaren Nederlanders bewust maken van de impact van dementie op de samenleving. Het helpt als mensen dementie niet alleen herkennen, maar vervolgens ook iets kunnen betekenen voor iemand met dementie of een mantelzorger. Daarom bieden wij trainingen ‘Omgaan met dementie’. Online, maar ook op locatie.

Samen dementievriendelijk is een gezamenlijk initiatief van Alzheimer Nederland, pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM en het ministerie van VWS en is onderdeel van het Deltaplan Dementie.

 

Opleidingsaanbod voor professionals voor aansturing en uitvoering van de organisatie van gemeentelijke warenmarkten

Voor professionals voor de aansturing en uitvoering van de organisatie van gemeentelijke warenmarkten heeft de Bestuursacademie Nederland een opleidingen en een actualiteitendag ontwikkeld.

  1. ‘De Nationale Opleiding tot Marktmeester’
  2. ‘Actualiteitendag Marktmeesters, Marktbeheerders en Beleids­medewerkers Markten’