Officiële reactie CVAH op publicaties ‘gestolen spullen op de markt’

Gepubliceerd op 12 december 2016

Naar aanleiding van de publicaties vanochtend in diverse media, over het op de markt verkopen van gestolen artikelen heeft de CVAH de volgende officiële reactie gegeven.

De landelijke branchevereniging CVAH, Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel, is verbaasd over de eenzijdige berichtgeving. Alle marktondernemers worden aangesproken zonder enige nuance aan te brengen.

Wij distantiëren ons van deze berichtgeving en staan in voor al onze hardwerkende marktondernemers. Niemand kan uitsluiten dat er wel eens ongeoorloofde praktijken plaats vinden ook onder ambulante ondernemers, maar dit zijn incidenten. Op markten, als jaarmarkten en braderieën waar de inschrijvingsvoorwaarden soms wat soepeler zijn, zal dit makkelijker kunnen voorkomen.

Een goede reden om als CVAH de gemeenten nogmaals te wijzen op hun verantwoordelijkheid om niet in het wilde weg vergunningen af te geven voor deze ‘marktachtige activiteiten’.

De oplossing zou kunnen zijn om ook aan deze organisatoren een presentielijst te vragen met de namen van de deelnemers en hun Kamer van Koophandel nummers. Op de reguliere weekmarkten heeft de dienstdoende marktmeester of marktmanager snel genoeg door of er hier activiteiten plaatsvinden die niet door de beugel kunnen en zal dan ook altijd actie ondernemen door de betreffende instanties in te lichten. 

De goedwillende marktondernemer wordt door deze publicatie in een kwaad daglicht gezet.

De CVAH.

Beluister hier het bewuste radio fragment terug op Radio 1 Vandaag.

Bekijk hier het nieuwsbericht op RTL Nieuws.

Lees hier de reactie van de CVAH in het Algemeen Dagblad.