Morgen belangrijke dag voor de ambulante handel

Gepubliceerd op 4 oktober 2019

Dit is het rapport wat CVAH voorzitter Henk Achterhuis morgen persoonlijk zal overhandigen aan staatssecretaris Mona Keijzer. Het rapport is het verslag van een uitgebreid onderzoek naar de gevolgen van de Europese wetgeving omtrent schaarse vergunningen voor de ambulante handel. De overhandiging zal tussen 14.00 en 15.00 uur plaats vinden in restaurant de Mandemaaker in het centrum van Spakenburg.

Een belangrijke dag voor de gehele ambulante handel, want veel hangt af van de adviezen die worden gegeven in dit rapport. In hoeverre zullen deze worden overgenomen door Vereniging van Nederlandse Gemeenten, de VNG? Als het rapport de leidraad zal vormen van hoe gemeenten om zullen gaan met de vraagstukken omtrent de markt- en standplaatsvergunningen, dan hebben de inspanningen en het vele lobbywerk in Den Haag van de afgelopen maanden meer dan geloond. Met de overhandiging van het rapport wordt een hoofdstuk afgesloten in de belangenbehartiging voor de hele branche.

Het was goed om te zien dat de CVAH de afgelopen maanden als een gewaardeerde gesprekspartner werd ontvangen in de Haagse politiek en de politici veel waarde hechten aan de visie van de vereniging. In tijden als deze blijkt eens te meer hoe belangrijk het is om als beroepsgroep goed georganiseerd te zijn. De komende maanden zal blijken of er een veilige toekomst is voor de ambulante handel en ondernemers kunnen blijven investeren in het verbeteren van hun verkoopmateriaal zodat onze branche zich verder kan ontwikkelen en professionaliseren. De CVAH zit er boven op, wij houden u geïnformeerd.