Finalisten Beste Markt 2017 bekend

Gepubliceerd op 3 januari 2017

De Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH) heeft zojuist de finalisten in de strijd om de verkiezing van de Beste Markt van Nederland 2017 bekend gemaakt. Dit jaar zijn er niet 9 finalisten in drie categorieën, maar tien.

In de categorie grote markten (markten met meer dan 50 ondernemers) zullen de Haagse Markt, de zaterdagmarkt van Dordrecht en Enschede (zaterdag) strijden om de eerste plaats. In de categorie middelgrote markten (30-50 ondernemers) zijn twee markten in de eerste ronde op een gelijk aantal punten gekomen. Dat betekent dat er niet drie, maar vier finalisten zijn. Het gaat hierbij om: Haarlem (zaterdag, verleden jaar runner up), Roermond(zaterdag), Maastricht (woensdag, verleden jaar runner up) en Winterswijk (zaterdag). In de categorie kleine markten (tot 30 ondernemers) zijn de finalisten de zaterdagmarkt van Heerlen, de vrijdagmarkt van Hoensbroek en de donderdagmarkt in Amersfoort.

“Ieder jaar lijkt het moeilijker te worden”, vertelt de jury. “Steeds meer goede markten nemen deel aan de verkiezing. Enerzijds om verbeterpunten in kaart te brengen, anderzijds om te laten zien wat voor fantastische markt ze hebben. En geloof ons, de finalisten zijn stuk voor stuk topmarkten.” Alle finalisten zullen in de komende periode nogmaals bezocht worden. “In de ‘tweede ronde’ zal het vooral gaan om details. De markten die nu door zijn, liggen zo dicht op elkaar.”

Uiteindelijk worden de winnaars tijdens het congres van de CVAH op dinsdag 14 maart in Preston Palace te Almelo bekend gemaakt. Net als ieder jaar belooft dit weer een boeiende dag te worden met ook dit jaar een bijzondere gastspreker. Wilt u hier bij zijn? Dat kan! Stuur dan even een mail naar s.los@cvah.nl.

Het doel van de verkiezing ‘Beste markt van Nederland’ is professionalisering van de warenmarkt en het belang van de warenmarkt onder de aandacht brengen van beleidsmakers. De verkiezing wordt georganiseerd door de CVAH.