CVAH Rapport over schaarse vergunningen schudt mensen wakker

Gepubliceerd op 10 oktober 2019

Het rapport over schaarse vergunningen wat afgelopen weekend is overhandigd aan staatssecretaris Mona Keijzer begint in te dalen in Nederland. In Kerkdriel is de visboer aldaar een van de eerste slachtoffers van de wet omtrent schaarse vergunningen. zie hier het bericht in de Telegraaf of hier bij Omroep Gelderland

In Groningen begint de politiek het ook te beseffen, de PvdA is een van de eerste partijen aldaar die een duidelijke stellingname in neemt en op komt voor de marktkoopman. Dat kunt u hier en hier lezen, en hier tonen ambtenaren in Groningen begrip voor de dreigende gevolgen van schaarse vergunningen voor marktondernemers.

VVD: Meer zekerheid voor marktondernemers

Inmiddels heeft ook de Tweede Kamer fractie van de VVD gereageerd op het rapport van de CVAH. De VVD wil een minimum stellen aan de looptijd van vergunningen. Dat moet ondernemers de zekerheid bieden dat zij voldoende tijd krijgen om investeringen in hun kraam terug te verdienen. Kamerlid Thierry Aartsen wil hierover een debat met staatssecretaris Mona Keijzer. Aartsen stelt dat als gevolg van willekeur door gemeenteambtenaren ‘duizenden kooplieden in honderden dorpen’ in de verdrukking dreigen te komen. ,,Deze mensen zijn een vast gezicht in het dorp. Het zou een schande zijn als ze weggejaagd zouden worden door bureaucratie.’’ Lees het bericht in het AD hier. Of hier in het Reformatorisch Dagblad.

Ook in Assen grote ongerustheid, lees dat hier.