Avondklok: CVAH verwacht weinig problemen voor marktondernemers

Gepubliceerd op 21 januari 2021

De kogel is eindelijk door de kerk: aanstaande zaterdag om 21.00 uur gaat de avondklok in. Het bestuur verwacht geen grote problemen door het instellen van de avondklok welke zojuist door het kabinet is afgekondigd. Weliswaar zullen veel marktondernemers al aan het werk zijn of onderweg naar de markt zijn tijdens de avondklok, maar omdat ondernemers gewoon mogen werken worden geen grote problemen verwacht.

Bestuurder Peter Reudink: “De intentie van de avondklok is vooral om te voorkomen dat jongeren de hele nacht door feesten. Marktondernemers zijn gewoon bezig met hun werk en dat mag gewoon doorgaan. Ik verwacht daarom niet dat ondernemers met hun marktwagen op weg naar de markt zullen worden aangehouden. De kans op aanhouding is wellicht aanwezig voor personeel dat met eigen auto afreist naar hun werk op de markt. Wij adviseren ondernemers dan ook om hun personeel een werkgeversverklaring mee te geven waarin staat dat ze moeten werken. Zet ook je telefoonnummer in deze brief zodat de politie de echtheid van de verklaring kan controleren. Zij doen tenslotte ook gewoon hun werk.”

Problemen? Meld het de CVAH!

“Mochten marktondernemers of medewerkers op de een of andere wijze toch worden gehinderd door de instelling van de avondklok, meld dit dan onmiddellijk bij ons. Dan kunnen wij gelijk actie ondernemen om het probleem op te lossen. Juist in deze onzekere tijden is het van groot belang dat wij elkaar steunen en wij als markt als één naar buiten treden. De CVAH beschikt over korte lijnen met Den Haag en wij kunnen eventuele problemen direct aankaarten bij de besluitnemers. Onze ervaring met de invoering van de vorige lockdowns is dat maatregelen in eerste instantie verwarring kunnen scheppen en nader dienen te worden toegelicht. Dus meld het ons als er ergens onduidelijkheid is ontstaan. Alleen zo komen we tot snelle oplossingen en zijn wij in staat de belangen van marktondernemers snel te behartigen.”