Kom naar de regiosessie in Brabant en praat mee over de toekomst van lokale kernen

Gepubliceerd op 16 februari 2023

INretail, een samenwerkingspartner van de CVAH, en de Retailagenda trekken het land in met een reeks regionale bijeenkomsten om samen met lokale organisaties en stakeholders te praten over de toekomst van hun centrumgebieden. De inmiddels vierde sessie is gepland in Brabant (Helmond).  

Door de huidige maatschappelijke ontwikkelingen verandert de functie van centrumgebieden. (Lees ook  “De maatschappelijk meerwaarde van retail”). De nadruk op de commerciële functie (economische waarde) krijgt minder de nadruk. Er is dan ook meer nodig dan winkels in de winkelstraat om te komen tot aantrekkelijke centra waar mensen graag wonen, werken en verblijven.

Een aantrekkelijke binnenstadwinkelstraat of het centrum van een stad of dorp wordt van een groter maatschappelijk belang voor iedereen. Ondernemers en vastgoedpartijen willen het voortouw nemen om de sociale functie van binnensteden en dorpen te realiseren. Hierin trekken winkels, winkelambacht, horeca, cultuur, toerisme samen op.

Praat mee over de toekomst van centra
INretail en de Retailagenda organiseren samen met lokale organisaties op verschillende plekken in het land bijeenkomsten om te praten met lokale ondernemers, gemeenten, vastgoedpartijen en overige stakeholders van centrumgebieden over ideeën en oplossingen voor een gezonde toekomst van kernen in hun regio.

Brabant:
Wanneer: dindag 27 februari 2023 vanaf 19.00 uur
Waar: Theater Het Speelhuis, Speelhuisplein 2 in Helmond
Bekijk hier de uitnodiging.
Aanmelden kan hier.

Friesland:
Wanneer: dinsdag 17 januari 2023 vanaf 19.00 uur
Waar:  De Lawei , Laweiplein 1, Drachten
Bekijk hier de uitnodiging.
Aanmelden kan hier.

Overijssel:
Wanneer: maandag 6 februari 2023 vanaf 19.00 uur
Waar: De Zwarte Silo in Deventer
Bekijk hier de aankondiging.

Terugblik symposium Limburg
Eerder werd op 3 oktober 2022 in Roermond invulling gegeven aan het thema ‘Maatschappelijke meerwaarde van Retail’, op initiatief van MKB Limburg, Centrum Platform Limburg, Lokaal Retailbelang, INretail en de Retailagenda. Bekijk hier een impressie van de bijeenkomst.