Grootste Marktwagen Vlootshow van Europa

Gepubliceerd op 10 juni 2022

Op woensdag 15 juni 2022 start het Nieuwe Haring seizoen met een unieke en ludiek actie in Spakenburg. Behalve het feestelijk binnenhalen van het eerste vaatje met een botter en een grote haringparty in het centrum wordt de Grootste Marktwagen Vlootshow van Europa gehouden.

Tussen 15.30 en 20.00 uur rijdt een defilé van honderden visspecialisten uit Bunschoten-Spakenburg met hun verkoopwagens, combinaties, busjes enz. door het centrum. Een lang lint ‘winkels op wielen’ zal door de straten rijden en zo het nieuwe haringseizoen inluiden.

afbeelding haringdag 2022 240.png

Om 16.00 uur start in het centrum het Haringfeest. Bezoekers kunnen hier de Hollandse Nieuwe gratis proeven. Tijdens al deze activiteiten zamelen de visspecialisten geld in voor de stichting Ambulancewens. Deze stichting vervult sinds 2007 de laatste wensen van terminale patiënten. Zeven dagen per week, 365 dagen per jaar rijdt medisch geschoold personeel op vrijwillige basis met ernstig zieke mensen naar wenslocaties in Nederland en daarbuiten.

ambulance wens_orig 240.png

De Haringintocht Bunschoten-Spakenburg is een initiatief van de SVV, in samenwerking met de VNV en wordt mede mogelijk gemaakt door de Koninklijke CVAH.