Aangenaam kennis te maken

Ik wil mijzelf graag voorstellen, mijn naam is Daniël Schoeman, ik ben 28 jaar enDaniel Schoeman 240.png inmiddels 10 jaar zelfstandig ondernemer van De Eekhoorn. Aangenaam kennis te maken. Ik wil mijzelf hierbij graag kandidaat stellen voor de functie ‘algemeen bestuurder’ binnen het Centraal Bestuur van de Koninklijke CVAH. 

Wat doe ik op de markt?

De Eekhoorn is in 1979 opgericht door mijn vader en is sindsdien een begrip in Ederveen én omstreken. Voordat ik het bedrijf instapte heb ik de opleiding ‘Leidinggevende Verkoop’ afgerond en het was voor mij al vrij snel duidelijk dat ik het bedrijf wilde versterken door de visie van mijn vader en mijzelf te combineren. Wij zijn gespecialiseerd in natuurvoeding, naast de vaste winkel en de bijbehorende webwinkel gaan wij dus ook de markten rondom ons aanbod aan de man te brengen. Maar wat kan een ondernemer vandaag de dag nog doen om uniek te zijn én zich te onderscheiden vraagt u zich wellicht af? Wat maakt ons anders dan al die andere natuurvoeding deskundigen én winkels? Dat is erg simpel te beantwoorden: blijven meedenken met de klant, dat is tegenwoordig écht belangrijk! De klanten
een beetje kennis meegeven zonder allerlei bijkomende poespas.

Hoe kan ik mijn visie aanwenden voor de CVAH?

Deze gedachtegang is naar mijn mening óók toepasbaar voor de CVAH, aangezien het ook hier naar mijn mening weer belangrijk is om de leden een verfrissende blik te geven over de gang van zaken binnen de ondernemersorganisatie zonder Aangenaam kennis te maken bijkomende ingewikkelde constructies. Door middel van deze gedachtegang te gebruiken en actueel te blijven, ook met betrekking tot innovaties en ontwikkelingen binnen diverse branches, ben ik van mening dat het voor alle leden interessant is én blijft om lid te zijn van de CVAH. Op die manier zullen wij altijd vooraan blijven staan als ondernemersorganisatie. Hiernaast is het natuurlijk ook belangrijk dat wij als actieve leden blijven aansturen tot deelname van nieuwe leden. Omdat wij samen sterker staan dan alleen! 

Bestuurder afdeling Amersfoort

Sinds een aantal jaar ben ik actief als bestuurslid van de afdeling Amersfoort en ben ik op meerdere markten lid van de marktadviescommissie én de reclamecommissie. In de tien jaar dat ik actief ben als ondernemer heb ik veel gehoord én gezien, dit wil ik graag gaan gebruiken voor de toekomst. Ik heb in de wandelgangen vernomen dat vooral jonge ondernemers het gevoel hebben dat zij te weinig gehoord worden en daardoor nagenoeg geen invloed hebben op bepaalde (interne) zaken. Hier moet verandering in komen! Elk lid is er één, en elk lid heeft evenveel zeggenschap en daarnaast een eigen kijk op zaken wat belangrijk kan zijn voor anderen. Ik ben een gedreven jonge ondernemer die naast ondernemen ook inziet dat humor, gezelligheid en in gesprek blijven met elkaar tot positieve veranderingen kan leiden. Met andere woorden: iemand die een frisse draai kan geven aan het bestuur. Er is een spreuk die deze gedachtegang perfect verwoord: ‘Wees zelf de verandering die je in de wereld wilt zien’ –  Mahatma Ghandi.Voor CVAH-leden en begunstigers


CVAH-congres

De leden van de CVAH zijn georganiseerd in afdelingen. Een of meerdere afdelingen vormen een regio. De vertegenwoordigers van de afdelingen vormen de algemene vergadering (AV). De algemene vergadering bestaat uit afgevaardigden van de afdelingen. De afgevaardigden hebben stemrecht. De algemene vergadering benoemt de leden van het centraal bestuur.

Alle leden en begunstigers van de CVAH zijn welkom op de ALV.

Een AV wordt minimaal eens per jaar, meestal in de eerste helft van maart, gehouden: de zogeheten CVAH-jaarvergadering of het CVAH-congres.