Goed praktijkleren is absoluut onmisbaar!

Je wordt pas echt een vakman/vrouw in de praktijk. Daarom is praktijkleren, ook tijdens de opleiding echt essentieel. Tijdens de opleiding krijgt de student via meerdere stagemoment de gelegenheid om kennis te maken met de praktijk. Om zo theorie en praktijk te combineren voor een volwaardige vakopleiding.

Tijdens dit praktijkleren wordt er gewerkt met concrete praktijkopdrachten, die door de branche met de scholen zijn voorbereid. Zo worden praktijkstages echt praktijkleren: leren toepassen en doen, wat op school al deels werd aangeleerd.

De begeleiding vanuit de school tijdens het praktijkleren richt zich vooral op het leerproces van de leerling en het stimuleren van het leerbedrijf tot een goede leerbijdrage. Het gaat om de leerling. En als praktijkbedrijf biedt je daarin alle ruimte.

Workshop praktijkbegeleider: leer hoe je studenten zo goed mogelijk begeleidt

Een goede stage is leerzaam voor de student en nuttig voor jouw bedrijf. Begeleiding vraagt ook goede kwaliteiten van jezelf als leerbedrijf en praktijkbegeleider. Hoe je zo’n win-winsituatie creëert? Dat ontdek je tijdens de workshop Praktijkbegeleider van de Bloemistenacademie. De modules zijn helemaal afgestemd op waar jij als praktijkbegeleider mee te maken hebt. Ze duren ieder een dagdeel en zijn te volgen in verschillende regio’s. Dat kan zowel ‘s middags als ‘s avonds.

Voor VBW-leden is deelname kosteloos dankzij een subsidieregeling.

Dit komt aan bod in de workshops ‘praktijkbegeleider’:

Startmodule:

  • Wat mag je als leerbedrijf verwachten?
  • Welk onderwijs geeft de Bloemistenacademie?

Module 2: Matching & Voorbereiding

  • Wat mag je verwachten van een mbo-student?
  • Welke afspraken kun je maken en vastleggen in een opleidingsplan?

Module 3: Begeleiden

  • Hoe kun je een stagiair blijvend motiveren?
  • Hoe geef je instructies en houd je relatie met de stagiair gezond?

Module 4: Ontwikkelingsgericht beoordelen

  • Hoe voer je opbouwende voortgangsgesprekken?
  • Hoe stem je werkzaamheden af op de ontwikkeling van de student?

Ja! Ik heb interesse in de training 'Praktijkbegeleider'

Na verzenden van het formulier ontvang je een bevestiging op het opgegeven mailadres. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.