Leerbedrijven & Gastlessen

De CVAH-campagne ‘CVAH werft nieuw talent’ omvat op dit moment twee programmaonderdelen:

  1. Op zoek naar leerbedrijven
    Met de CVAH-wervingsactie voor leerbedrijven roept de CVAH ambulante ondernemers op om zelf hun medewerkers op te leiden. De leerling volgt een opleiding in het mbo en werkt daarnaast bij de marktondernemer op de markt in de praktijk. Dat werkt! Meer over word leerbedrijf
  2. Gastlessen
    Met gastlessen en marktbezoeken maakt de CVAH jonge mensen enthousiast voor ons vak. De afgelopen jaren verzorgde de CVAH jaarlijks tientallen gastlessen op scholen in het hele land. Daarmee bereikten we rond de honderden jongeren in het voortgezet en beroepsonderwijs.
    Aan het verzorgen van gastlessen en marktbezoeken zijn geen kosten voor de deelnemende scholen verbonden. Voor meer informatie: stuur een email aan cvah@cvah.nl 

Vrij gebruik beeldmateriaal

In 2019 is nieuw beeldmateriaal gemaakt om nieuw talent voor de markt te werven. De opnames gemaakt in Dordrecht, Delft en op de Haagse Markt. De resultaten zijn beschikbaar en zijn vrij te gebruiken voor het werven van nieuw talent voor de ambulante handel.

Harold Visser, werkzaam bij Heeren van de Vis, vertelt in de opnames vol enthousiasme waarom hij op de markt is gaan werken en via de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL) visspecialist is geworden.

De opnames in Dordrecht zijn mede mogelijk gemaakt door de medewerking van John Stoel, voorzitter van de afdeling Dordrecht, de marktondernemers van de vrijdagmarkt van Dordrecht, de Heeren van de Vis Nico en Sjors Rosendaal, medewerker Harold Visser, de overige medewerkers van de Heeren van de Vis ter plekke en de marktmeesters van de gemeente Dordrecht.

Succesvol marktondernemer Orlando d’Arnault van Basjesnootzaak vertelt in de opnames vol enthousiasme waarom hij op de markt is gaan werken en hoe hij eigenaar en is geworden van Basjesnootzaak.

De opnames in Delft zijn mede mogelijk gemaakt door de medewerking van Gerrie Golsteijn, afdelingsbestuurder Amsterdam en gastdocent, de marktondernemers van de zaterdagmarkt van Delft, Orlando d’Arnault van Basjesnootzaak, de medewerkers van Basjesnootzaak ter plekke en Paul Nijhuis, marktmanager in Delft.

Janco, werkzaam bij Curved Angels of ook wel bekend als Bianca grote maten, vertelt in de opnames vol enthousiasme waarom hij op de markt is gaan werken.

De opnames op de Haagse Markt zijn mede mogelijk gemaakt door de medewerking van Geoffrey Franse en Nel Kames van de Haagse markt, de overige marktondernemers van de Haagse Markt, Bianca van Curved Angels, de overige medewerkers van Curved Angels en Bedrijfsonderdeel Markten van de Gemeente Den Haag.